Mladi par za primjer

Dobojski namještaj osvaja evropsko tržište

  • 02.03.2019. 19:39

Marina je medicinska sestra, Zoran automehaničar, a žive od proizvodnje namještaja. I dobro im ide. Kuhinjama visokog sjaja osvojili su i evropsko tržište. Stolarski gen Blagojevića, Zoran je oblikovao uz strica.

Počeo je samostalno da lakira, a zatim i izrađuje najmeštaj. Baš kad im je krenulo, posao je prekinula majska poplava iz koje je mladi bračni par, kako danas vole da kažu, uspješno isplivao. 

"Najviše smo radili za Austriju, Njemačku, Luksembrg, Švicarsku, naša jedina reklama je bila i najveća reklama je naš proizvod, što su ljudi, ne zadovoljni, nego prezadovoljni", istakao je Zoran Blagojević, preduzetnik.

U proizvodnji je dvadesetak radnika. Desetak u projektnom i dizajnerskom studiju koji su danas otvorili. Iduće sedmice će u Austriju po ugovor vrijedan pola miliona maraka. To zahtijeva širenje prozvodnje i nova zapošljavanja. 

"Meni je želja da moji radnici idu na posao s osmijehom na licu i da se vraćaju kući s osmijehom na licu", istakao je Zoran Blagojević, preduzetnik.

Armin ne skriva osmijeh. Razloga za to ima, ali i posla. 

"Radno vrijeme se poštuje, plate su uredne. Vidjeli ste gore bijela kuhunja, možda mjesec dana treba da dva čovjeka da je naprave", istakao je Armin Hrnić, radnik. 

Stvorili su posao za sebe i desetine radnika. Zato su i ponos grada. 

"Umjesto odlaska u inostranstvo odlučio da pokrene svoj posao i preduzetnički duh i u ovom slučaju izvozi proizvode u inostranstvo", istakao je Miloš Bukejlović, potpredsjednik dobojske Skupštine. 

Platiti obaveze državi, plate radnicima, što ostane ulagati u širenje posla, formula je Blagojevića. Bez kredita, usavršavanja i besanih noći nije moglo, ali se nisu pokajali. Uz širenje proizvodnje dogodine se nadaju i brendiranju proizvoda.                                                                      

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.