Vlada Srpske ulaže 700 miliona maraka

Doboj proslavio slavu grada

19:27, 19.08.2019.
Izvor: ATV
Poslije Preobraženja Gospodnjeg i Doboj će doživjeti svoj infrastrukturni i ekonomski preobražaj, koji je već uveliko u toku, poručeno je sa proslave slave grada. 

Domaćin i prvi čovjek grada zvanicama i sugrađanima je poručio da  se preobraženjem Gospodnjim svi preobraze u bolje ljude i da bolje rade kako bi grad napredovao. Jerinić kaže da on i njegovi saradnici čine sve kako bi poboljšali život Dobojlija. 

Gradi se na sve strane, kaže gradonačelnik, ulice, bulevari, bolnica, sportska dovrana, autoput. 

"Kad se saberu projekti koji u naredne tri-četiri godine, Vlada Srpske i institucije ulažu u Doboj preko 700 miliona maraka, što je velika razvojna šansa za Doboj", kaže Jerinić.

 

Infrastrukturnu i građevinsku ekspanziju Doboj uveliko može da zahvali Vladi RS. Tako će biti i u budućnosti, što je obećao ovogodišnji kum slave Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. Radićemo zajedno i  promijeniti način života nabolje, poručio je Dodik. 

"Doboj je jedan od strateški gradova u RS, zato Vlada ima dobru saradnju sa gradonačelnikom i njegovim timom. Želimo da stvorimo poovljne uslove za investiranje, pokušavamo animirati naše ljude", kaže Dodik. 

Preobraženje Gospodnje je praznik mira, ljubavi i zajedništva, poručio je episkop Fotije, koji je obavio lomljenje slavskog kolača uz sasluženje lokalnog sveštenstva. 

"Proslavljamo danas Preobraženje Gospoda Isusa Hrista, ali je i za nas značajno da se preobrazimo, ne samo kao ljudi, već i kao cijeli narodi Hristovom svjetlošću, istinom i vjerom našom pravoslavnom, da budemo u međusobnoj zajednici i ljubavi", kaže episkop Fotije. 

Dobojlije pozdravljaju i poštuju napore koje su lokalne vlasti učinile do sada, ali očekuju više i to radnih mjesta. 

Na prvoj sjednici skupštine, u septembru, odbornici će glasati o kupovini 100 stanova za mlade bračne parove u Doboju. To je jedna od mjera kojom gradske vlasti namjeravju da zadrže mlade u gradu na Bosni.