Štete od poplava 

Doboj pomaže Petrovu sa 20 hiljada KM

  • 20.07.2018. 16:08

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović najavio je nakon današnje posjete opštinskoj upravi Petrovo da će iz budžeta grada izdvojiti 20 hiljada KM pomoći za sanaciju štete od poplava koje su zadesile ovu lokalnu zajednicu, saopšteno je iz opštinske uprave Petrovo.

"Kao najveći grad u okruženju želimo da pomognemo Petrovu, posebno vezano za sanaciju šteta od poplava u Kakmužu i Sočkovcu", istakao je gradonačelnik Doboja Obren Petrović. 

Petrović je najavio i učešće u sanaciji lokalnog puta do Brezika. 

Prema njegovim riječima, dogovorena je i saradnja u oblasti inspekcijskih službi, te ponuđena pomoć grada Doboja "za sve što je bitno i potrebno opštini Petrovo". 

Petrović je apelovao na Vladu Republike Srpske i institucije na nivou BiH da pomognu opštini Petrovo, jer su ovu lokalnu zajednicu pogodile katastrofe u vidu poplava u dva navrata u periodu od dva mjeseca. 

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković zahvalio je na posjeti i najavljenoj pomoći. 

U elementarnoj nepogodi koja je kompletnu teritoriju opštine Petrovo pogodila 6. maja pričinjena je materijalna šteta od preko 800.000 KM, od čega na infrastrukturi oko 300.000 KM, navodi se u saopštenju opštinske uprave. 

U petak, 13. jula dio teritorije ponovo je zahvatilo jako nevrijeme u kojem su zbog bujičnih voda najviše stradala naselja Kakmuž i Sočkovac, nakon čega je ponovo proglašena vanredna situacija. 

Šteta pričinjena toga dana još se popisuje. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић