Doboj: Obilježen Dan policije

  • 02.04.2021. 19:34

DVD plejer, usisivač, higijenski paketi, prehrana za Prijateljsku kuću u Doboju. Dobojska policija tako je obilježila svoj dan. Holanđanku, koja uglavnom donacijama iz rodne države, 21 godinu brine o djeci bez roditeljskog staranja, ostavili su bez teksta.

"Ja sam malo ostala bez riječi kad sam vidjela količinu šta su unosili sad u našu kuću, to me stvarno oduševilo, velika pomoć", kaže Marliz van Hofen.

Na put je izvela 60 mališana. Trenutno brine od njih pet. Troškovi su veliki, donacije rijetkost. Polcijskih će, poručuju, još biti. Sve su pripremili za dva dana. Osmislili akciju, prikupili novac. 

"U prethodnih nekoliko dana bili smo u kontaktu sa  gospođom Marliz, htjeli smo da vidimo šta to njima sve treba u ovoj prijateljskoj kući, ona nam je rekla“, kaže Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

Humanost pokazuju i na terenu. Proteklog vikenda policajci u Petrovu spriječili su samoubistvo.
 
"Gdje svakodnevno učestvuju u spasavanju života, evo samo jedan poslednji događaj u Petrovu isto tako imali smo unazad mjesec dana na području PS Brod, gdje je jedno lice pokušalo da izvrši samoubostvo vješanjem gdje nakon razgovora polcijski službenici su uspjeli da ga odgovore“, kaže Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Sjetili su se i stradalih kolega.Služen je parastos za 127 poginulih u proteklom ratu.

"Najmanje što možemo da uradimo u ovk trenutku da ih ne zaboravimo da im s vremena na vrijeme odamo počast“, kaže Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Kolege nećemo zaboraviti, humanost je naša zadaća, poručuje policija. Ponosni su i na rezultae - akcije u kojima je oduzeta droga, saobraćajne nezgode od početka godine bez poginulih.

Тагови: