Teslić

Dobar osjećaj darovati krv: "Čovjek se osjeća bolje"

  • 03.05.2019. 17:48

Darovati krv znači da nekome možemo spasiti život, poruka je to koja stiže iz Teslića od dobrovoljnih davalaca krvi. Kažu da je to prije svega human gest koji, između ostalog, čini i da se čovjek bolje osjeća.

"Osjećaj je fin, prije svega je humano. Meni je treći put da darujem krv i preporučio bi svima da se uključe u našu akciju i da što više damo krvi", kaže Duško Kostić.

"Lijep osjećaj je kad možete pomoći nekom. jedan human gest s tim da možemo nekom spasiti život", kaže Igor Đukarić.

"Lijepo, preporučio bi i drugima, bolje se čovjek osjeća, bolje radi, čistiji je", kaže Jasmin Bjelošević.

Na području dobojske regije najčešće krvne grupe su A i 0. U dobojskoj Službi za transfuziju kažu da potrebe za krvnim grupama variraju. Zahvaljujući proljećnim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi trenutno imaju dovoljno zaliha krvi.

"I ovdje u Tesliću ove godine imamo po drugi put akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Zadovoljni smo akcijom. Prikupili smo negdje oko 80 jedinica krvi", kaže dr Božidar Slavujević iz Službe transfuzije krvi Doboj.

A, zadovoljni su i u lokalnom Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi. Kažu akcije su prilika da okupe dobrovoljne davoce i prikupe doze dragocjene tečnosti.

"Osim akcija imamo skoro svakodnevne intervencije po pozivu naših sugrađana. Nekad se desi da nema intervencija 15-ak dana, a onda se desi svaki dan po više intervencija", kaže iz Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi opštine Teslić, Vladimir Vuković.

Više od 400 dobrovoljnih davalaca krvi registrovano je u bazi lokalnog Udruženja. Taj broj se povećava tokom svake akcije. Samo u Tesliću Udruženje dobrovoljnih davalaca organizuje četiri akcije godišnje.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм