Doboj

Do kraja godine počinje gradnja nove bolnice

  • 31.10.2018. 19:44

Još tri godine dobojska bolnica Sveti apostol Luka svog zaštitnika slaviće u starom objektu, ali razloga za slavlje ima.

Donio ih je resorni ministar, koji poručuje da do kraja godine počinje gradnja novog objekta. Završavaju se tehnički detalji, a uskoro će biti poznat i datum početka gradnje. 

"U toku su neki tehnički detalji koji se dešavaju i mislim da ćemo narednih dana da budemo sa preciznim terminom potpisivanja ugovora i postavljanja kamena temeljca za novu bolnicu", istakao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS. 

Do tada nižu dobre rezultate. U odnosu na prošlu godinu, ove su imali 20 odsto više pregleda i ležanja. Nema više straha ni od blokade, jer su i nagomilana dugovanja počeli da rješavaju. 

"Sa današnjim danom smo izmirili sve obaveze prema radnicima po raznim osnovama, riješili dio dugova prema Poreskoj upravi reprogramirali dug prema Elektorprivredi i sa mnogim dobavljačima napravili takve ugovore da ne može doći do blokade", istakao je Milorad Živković, direktor JU Bolnica Sveti apostol Luka Doboj.  

Zato dolazi nova oprema. Iz ustanove "Miroslav Zotović" stiže uređaj za mjerenje gustine kostiju. Ta procedura pacijentima će biti dostupna od idućeg mjeseca. Nove procedure su uvedene i na Odjeljenju ginekologije. 

"Krenuli smo da radimo laparaskopske opracije uz asistenciju kolega iz UKC RS i intervenciju histeroskopija koju radimo samostalno na našem odeljenju. Nadamo se da ćemo ove godine, nabaviti i laparoskopski stub, odnosno početkom iduće", istakla je Gordana Sredanović, načelnica službe ginekologije. 

Tada počinje i gradnja nove bonice, a mogla bi da traje naredne dvije, do tri godine i košta oko 80 miliona maraka. Prostiraće se na površini od 28 hiljada kvadrata. Pružače usluge za više od 300 hiljada pacijenata.

Тагови:
  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм