Bolnica "Srbija"

Do 5. decembra isplata septembarske plate

  • 27.11.2018. 11:35

Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je da će do 5. decembra biti isplaćena septembarska plata, te da će biti nastavljen trend isplate plate do petog u mjesecu, kako je bilo do sada, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Todorović je ovo predložio jutros na sastanku, na lični zahtjev, sa Stručnim kolegijumom, kojem su prisustvovala sva četiri sindikalna predstavnika, na kojem je razmatrana aktuelna problematika u vezi potraživanja zaposlenih. 

Stručni kolegijum saglasio se sa prijedlogom direktora da do 5. decembra bude isplaćena septembarska plata i da se nastavi taj trend, te da najdalje do 20. decembra budu isplaćene zaostale obaveze prema zaposlenima u Bolnici Istočno Sarajevo za prevoz, naknade za rođenje djece ili pomoć zbog preminulog člana porodice, jubilarne nagrade i drugo. 

Prihvaćen je i Todorovićev prijedlog da se od januara, uporedo sa formiranjem nove vlasti na nivou Republike Srpske, krene u ozbiljne i konačne dogovore sa resornim ministrom i Vladom Srpske u vezi sa isplatom dvije zaostale plate i regulisanjem doprinosa koji kasne skoro osam godina. 

Sindikat doktora medicine Bolnice Istočno Sarajevo je proteklih dana organizovao protest upozorenja, zahtijevajući isplatu zasotalih plata i obaveza iz proteklog perioda, kao i izjednačavanje sa zaposlenima u Univerzitetkom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок