Predsjednik SP

Đokić za 1. maj radnicima poželio veća primanja i bolje uslove rada

18:33, 30.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić čestitao je svim radnicima, sindikatima i građanima u Republici Srpskoj i BiH 1. maj - Međunarodni praznik rada sa željom da taj dan provedu u dobrom raspoloženju, a naredne praznike dočekuju sa većim primanjima i boljim uslovima rada.

On je poručio da će se Socijalistička partija u narednom periodu snažno zalagati za odgovornost u planiranju i korigovanju ekonomskih i društvenih procesa u korist stanovništva, naročito u oblasti privrede, poljoprivrede, poreske politike i investicija, radi napretka i razvoja Republike Srpske, većeg zapošljavanja i boljeg života. 

Đokić je u prvomajskoj čestitki naglasio da su mir, sloboda, rad, ekonomska i svaka druga sigurnost, jednakost i solidarnost vrijednosti koje čine okosnicu programa Socijalističke partije. 

"Ne smijemo zaboraviti istorijsku simboliku Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, te ostvarenih tekovina borbe za veća radnička prava, zaštitu radnika na radu, humanizaciju rada i proizvodnog procesa, socijalnu pravdu, radničku solidarnost i druge vrijednosti koje položaj radnika čine temeljom jednog demokratskog društva i socijalne države", naveo je Đokić. 

Međunarodni praznik rada - Prvi maj sutra će biti obilježen širom svijeta.