Prevezena Helikopterskim servisom

Djevojčica iz Berkovića svjesna i vitalno stabilna

  • Извор: РТРС
  • 04.08.2021. 18:35

Trinaestogodišnja djevojčica iz Berkovića, koja je danas u teškom zdravstvenom stanju transportovana iz Trebinja helikopterom Helikopterskog servisa u Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluci, svjesna je i vitalno stabilna, s tim da njeno stanje zahtijeva intenzivno praćenje, rečeno je za RTRS u UKC-u Srpske.

Iz UKC-a je rečeno da je djevojčica hospitalizovana na Odjeljenju intenzivne njege i terapije.

Prema riječima doktorke Biljane Banjac, uključeni su svi terapijski protokoli i obavljena potrebna dijagnostika.

Načelnice Odjeljenja za pedijatriju i neonatalogiju trebinjske Bolnice Ljiljana Buha izjavila je za RTRS da je djevojčica primljena jutros na ovo odjeljenje u teškom kliničkom stanju, te da je transport helikopterom u Banjaluku bilo najbolje rješenje.

- Bila je u vrlo teškom stanju i pet, šest sati transporta kopnenim putem prosto nije bilo moguće. Njeno stanje bi se značajno pogoršalo, a time bi se ugrozilo njeno dalje zdravlje i budućnost - rekla je Buha.

Ona je istakla dobru saradnju sa Helikopterskim servisom Srpske.

- Helikopterski servis Republike Srpske svaki put nama izlazi u susret, nevjerovatno lako komuniciramo s njima i osjećamo se sigurno svaki put kada se sjetimo da trasnport može da se obavi i tim putem - naglasila je Buha.

Djevojčica je jutros je primljena u trebinjsku Bolnicu u teškom kliničkom stanju - komi izazvanoj šećernom bolesti, nakon čega je helikopterom Helikopterskog servisa Srpske prebačena u UKC u Banjaluci.