Čudo od djeteta

Dječak slika zatvorenih očiju

  • 16.06.2019. 19:43

Slika, bavi se vajarstvom, pravi predmete od papira, vozi bicikl. Na prvi pomen ništa neobično, ali kada sve to neko može uraditi sa povezom na očima, može se reći da je u najmanju ruku neobičan. 

Talentovanog Sinišu Matijevića mnogi su prozvali pravim “čudom od djeteta”. Sa četrnaest godina koliko je nedavno napunio poznat je u čitavom regionu, jer mu samo 5 minuta treba da nešto naslika, i to žmireći. U Banjaluku je, po prvi put, došao iz Hrvatske. 

"Ne može se takmičiti slikanje otvorenih i zatvorenih očiju, to je kao nebo i zemlja. Ali opet, ide mi to nekako i meni nije teško. Ali naprimjer drugima jeste, kažu da je nemoguće, a neki su čak pričali da vidim kroz krpu, da virim, ali onda su probali i sami se uvjeriti i naravno začudili su se", kaže Siniša Matijević.

Osim Siniše, iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i čitave BiH u Banjaluku je stiglo još umjetnika. Likovna kolonija spojila je slikare iz čitavog regiona, a osim glavnog cilja, stvaranja umjetničkih djela, važno je druženje, upoznavanje i razmjena umjetnina, slažu se i domaćini i gosti. 

"Ovih dana smo realizovali likovnu koloniju i ona nije samo obična kolonija, nego ona ima trerman međunarodnog karaktera. Imamo 16 ili 17 slikara, likovnih djela je nastalo dosta, mislim već preko 30, a mi ovdje ostajemo još i sutra", kaže Milan Lapčić, predsjednik Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" iz Karlovca.

"Mi smo jutros bili u Banjaluci, bili smo u crkvi svi zajedno iako imamo i Bošnjaka i Hrvata i Srba i svašta nešto, svi smo zajedno otišli da posvetimo svetinju. Svagdje sunce sija, ali u Banjaluci sija i najbolje prija i sija", kaže Nikola Puzigaća, predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH.

Ovo je prvi put da je likovna kolonija ovakvog karaktera organizovana u Banjaluci, a trajaće tri dana. Novac od prodaje umjetnina biće doniran ugroženim članovima Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH. 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина