Heroj

Dječak preživio stravičan požar, pa istrčao trku u Tuzli

  • 21.07.2019. 20:20

U okviru trećeg noćnog polumaratona u Tuzli sinoć je upriličena i dječija trka u dužini od 200 metara. Među nekoliko stotina mališana našao se i 14-godišnji Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, iz Gračanice koji je prije dvije godine teško povrijeđen u stravičnom požaru.

Mehi su ljekari davali svega jedan odsto šanse za preživljavanje, ali se ovaj snažni dječak uspio oporaviti. Na teškom putu oporavka imao je više od 15 operativnih zahvata. Stojički je sve to podnio, a svoju snagu volje sinoć je pokazao i u Tuzli, pišu Nezavisne.

Naime, u okviru trećeg tuzlanskog noćnog polumaratona za najmlađe trkače je upriličena utrka na 200 metara, a u njoj je i ovaj mali heroj uzeo učešće. Lakim nogama kroz cilj je prošao u prvoj grupi učesnika te je zasluženo osvojio i medalju.

Vrijedi reći i da se nakon mukotrpnog oporavka Meho prije nekoliko mjeseci vratio u školske klupe, a sedmi razred je završio vrlodobrim uspjehom.

Ispred ovog Gračanlije i dalje se nalaze tretmani kroz koje će morati proći kako bi posljedice požara u kojem je teško povrijeđen bile svedene na minimum.

Тагови: