"S ljubavlju hrabrim srcima"

Djeca pomažu djeci - glavna poruka manifestacije

  • 10.12.2018. 21:39

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je glavna poruka humanitarne manifestacije "S ljubavlju hrabrim srcima" da djeca pomažu djeci i da odatle potiče sve.

Cvijanovićeva je istakla da je odlučeno da se ove godine uvede novi koncept kada je riječ o ovoj plemenitoj akciji, ali da će biti zadržano i najbolje iz njenih prethodnih izdanja. 

Ona je rekla da se mnogo djece širom Srpske sada pojavljuju kao partneri predsjednika Republike u realizaciji ovog projekta. 

"Imamo naše mlade talente koji dolaze iz različitih dijelova Srpske i oni su s ponosom prihvatili da budu partneri ove manifestacije. Iza svega stoji human, topao i ljudski gest, a poruka je da djeca pomognu djeci i da odatle potiče sve. Suština i vrijednost ovog događaja jeste u tome da će djeca realizovati svoj umjetnički program, a to će biti podsticaj i za druge", naglasila je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, svi će biti dio velikog zagrljaja Republici Srpskoj i angažovani na tome da bude obezbijeđeno nešto sasvim novo i revolucionarno, ne samo kada je riječ o Srpskoj, nego i regionu. 

"Ići ćemo u nabavku robotike koja pomaže djeci koja imaju probleme sa kretanjem. Takva terapija ne postoji na ovim prostorima, osim na jednom mjestu u Hrvatskoj i Sloveniji. Dokazano je da ta terapija daje mnogo bolje rezultate. Nažalost, potrebe u Srpskoj su velike", dodala je Cvijanovićeva. 

Ona je rekla za RTRS da će biti zadržani humanitarni telefoni na koje će se javljati javne ličnosti, a da će angažovati veliki broj stručnjaka koji će objašnjavati zbog čega je važno da bude nabavljena opremu koju namjeravaju da instaliraju u Zavod za fizikalnu medicinu "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci. 

Donatorsko veče, koje se organizuje u okviru humanitarne manifestacije "S ljubavlju hrabrim srcima", biće održano 23. decembra pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.