Direktor UKC Republike Srpske

Đajić: UKC ima kapacitete da reaguje na virus koronu

  • 05.03.2020. 10:11

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC) Vlado Đajić izjavio je danas da sve institucije u Srpskoj imaju sačinjen plan kako da se bore sa virusom korona i istakao da stanovništvo ne treba da brine.

"Sama činjenica da je kod nas otkriven prvi pozitivni pacijent na virus korona govori u prilog tome da smo spremni, znamo koga i kako testirati, te da smo to uspješno i uradili", rekao je novinarima Đajić.

On je istakao da UKC zna šta će sa pacijentima koji su pozitivni na virus korona.

"Znamo šta ćemo i sa njihovom rodbinom. UKC je već imao konatke sa domaćim i inostarnim ustanovama i spremno je dočekao prvog pacijenta", dodao je Đajić.

On je naglasio da je sanirana bivša klinika za plućne bolesti, gdje je spremno više od 50 kreveta za karantin pacijenata, a ispražnjen je i sprat Infektivne klinike za potencijalne oboljele.

"Opremili smo i jednu od prostorija za teške pacijente ukoliko ih bude. Rukovodstvo Repbulike Srpske, Ministarstvo zdravlja i socijane zaštite i Gradska uprava Banjaluke zainteresovani su da sa UKC-om rješavaju ovaj problem", rekao je Đajić.

Ministar zdravlja i socijalne zašitite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da je prvi pacijent u Srpskoj koji je zaražen virusom korona iz Banjaluke, te da je i njegovo dijete pozitivno na ovaj virus. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм