Direktor UKC-a

Đajić: Sve veči broj mlađij sa težom kliničkom slikom

  • 03.03.2021. 16:01

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da se povećao broj pacijenata koji dolaze na preglede kao i broj onih koji ostaju na hospitalizaciji.

"Povećao se broj pacijenata koji dolaze na preglede, to je veći broj mlađih pacijenata sa težom kliničkom slikom. I oni pacijeniti koje vratimo na kućno liječenje za par dana opet dolaze kod nas. Zajednički stav  radnika UKC-a je da se stanovnici ne pridržavaju mjere i prenosim apel da se nose mase u zatvorenom prostoru, da se ne nastavi trend povećanja pacijenata na bolničkom liječenju", rekao je Đajić.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je u Banjaluci održao sastanak na kome je bila razmatrana pogoršana epidemiološka situacija. Razmatrane su i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa virusom korona. U toku je konferencija za novinare.

Ovaj sastanak je održan u Administrativnom centru Vlade Srpske.

Sastanku su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković i direktor Inspektorata Milovan Krčo.

Prisustvovali su i glavna republička zdravstvena inspektorka Milica Matijević, šef Tima za praćenje preporuka i mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Vlado Đajić, direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.