UKC Republike Srpske

Đajić: Studenti medicinskog fakulteta dobili savremenu čitaonicu VIDEO

14:26, 11.09.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić predao je danas na korištenje studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci novu savremenu čitaonicu koja se nalazi u rekonstruisanom Centralnom medicinskom bloku UKC-a.

Đajić je rekao novinarima da će studentima biti na raspolaganju i dva velika amfiteatra za predavanja. 

On je istakao da poslodavstvo UKC-a, osim liječenja pacijenata, ima i obavezu da radi na edukaciji kadra, kako zaposlenih ljekara i zdravstvenog osoblja, tako i studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. 

"Prolazeći kroz hodnike, vidio sam da studenti nemaju čitaonice, da uče po hodnicima, stepenicama, te sam odlučio da im damo prostoriju, da bi u pauzi između predavanja, vježbi i ispita mogli da uče u normalnim uslovima", rekao je Đajić. 

On je naveo da će studenti čitaonicu zvanično moći da koriste početkom akademske školske godine, od 1. oktobra. 

Prema njegovim riječima, nova i savremeno opremljena čitaonica značajno će olakšati učenje studentima, što će doprinijeti njihovoj edukaciji i usavršavanju. 

"Kolika je briga rukovodstva UKC-a o edukaciji i ostajanju mladih u Republici Srpskoj je podatak da od kada sam ja na čelu, godinu i po, nijedan ljekar nije napustio svoje radno mjesto i otišao u inostranstvo", rekao je Đajić. 

Predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Aleksandar Košpić rekao je da su studenti Medicinskog fakulteta dobili svoju čitaonicu. 

Košpić je zahvalio rukovodstvu UKC-a, na čelu sa Đajićem, ističući da je čitaonica neophodna studentima, naročito na UKC-u koji je najveća nastavna baza Medicinskog fakulteta, gdje se održava većina vježbi studenata.