UKC Republike Srpske

Đajić sa ruskim ljekarima: Cilj - unapređenje zdravstvenog sistema Srpske

  • 30.08.2019. 14:59

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je danas u Banjaluci da je delegacija ruskih ljekara iz Onkocentra iz Sankt Peterburga u višednevnoj posjeti UKC s ciljem unapređenja zdravstvenog sistema Srpske.

"Ovo je nastavak kontinuirane medicinske edukacije i međunarodne saradnje, kao i razmjene iskustava u dijagnostikovanju i liječenju onkoloških oboljenja", rekao je Đajić novinarima i zahvalio ruskim ljekarima koju su došli u Republiku Srpsku.

Zamjenik direktora za medicinska pitanja za hirurške grane u Onkološkom centru Sankt Peterburg Vitalij Egorenkov rekao je da su tradicionalne prijateljske veze Republike Srpske i Rusije u septembru prošle godine rezultovale prvim korakom u praktičnoj realizaciji zdravstvene saradnje.

"Ponosni smo što smo učestvavali u otvaranju ovog centra i što smo postali prijatelji sa kolegama iz Banjaluke. Hvala i ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću koji čini sve da saradnja doktora iz Rusije i Srpske bude kvalitetna i prijateljska", rekao je Egorenkov.

On je naveo da će doktori iz Rusije i Srpske zajedno izvoditi laparoskopske operacije karcinoma debelog crijeva, hirurške zahvate na dojci, te operacije tumora mekih tkiva i kostiju.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм