Generalni direktor UKC-a

Đajić: Edukacija ljekara u Kini, dogovorenom saradnjom do novih radnih mjesta u Srpskoj

  • 09.06.2021. 16:14

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić danas je sa počasnim predsjednikom Agencije za tehničku i ekonomsku saradnju Kine i Evrope /CEATEC/ Guo Đin Pinom dogovorio saradnju Srpske i kompanija iz Kine koja će doprinijeti unapređenju zdravstvenog sektora.

Na sastanku u Banjaluci je istaknuto da će saradnja doprinijeti i razvoju privrednog sektora, te otvaranju novih radnih mjesta u ovom gradu, kao i širom Srpske.

Đajić je rekao da je dogovorena saradnja u oblasti zdravstva, jer su kompanije iz Kine zainteresovane za ulaganje i opremanje zdravstvenih objekata, a najbitnije za UKC Republike Srpske, jeste da se omogući edukacija ljekara u Kini.

Guo je istakao da želi pomoći razvoju Banjaluke i Srpske, posebno u zdravstvenom sektoru. Ovom saradnjom, u koju će biti uključeni mladi ljudi, doći će do razmjene kadrova između Kine i Republike Srpske.

On je rekao i da je vrlo srećan što može da dovede privrednike iz Kine u Srpsku, kako bi otvorili firme i omogućili dobro plaćene poslove, te da svi zajedno pomognu razvoju Srpske.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм