Druženje s penzionerima UKC-a

Đajić: Bivši radnici dali važan doprinos stvaranju Kliničkog centra

  • 30.08.2018. 15:18

Rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske organizovalo je danas u Banjaluci druženje sa penzionisanim radnicima ove zdravstvene ustanove koji su, kako je istaknuto, dali ogroman doprinos stvaranju i unapređenju rada u UKC-u.

 

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da je druženje organizovano povodom preseljenja svih hirurških klinika sa stare lokacije na Paprikovac, a kako bi bivšim radnicima predstavili sve što je urađeno na rekonstrukciji i modernizaciji ovog centra. 

"Željeli smo da bivšim kolegama podnesemo izvještaj šta mi danas radimo, dokle smo stigli u onom što su oni započeli. Sa ponosom mogu da kažem da za manje od mjesec dana završavamo veliki posao i 22. septembra otvaramo rekonstruisani UKC", rekao je Đajić novinarima. 

Prema njegovim riječima, želja je bila da se sretnu sa bivšim radnicima, da vide kako oni žive, kakvi su njihovi problemi, te da li im je nešto potrebno. 

Đajić je naveo da je odlučeno da se penzionisanim radnicima ove zdravstvene ustanove obezbijede posebne identifikacione kartice kako bi na UKC-u imali poseban tretman, jer su to zaslužili. 

On je dodao da je ovo prvi put da se okupljaju penzioneri UKC-a, te da je cilj da ovakvo okupljanje postane tradicija. 

"Drago mi je što danas vidim naše mnogobrojne učitelje i uzore koji su svojim radom stvarali UKC u Banjaluci", naglasio je Đajić i napomenuo da će određeni broj penzionera danas na poklon dobiti fizikalni tretman u Banji Vrućici. 

Zora Gojković, nekadašnja glavna sestra Klinike za neurologiju, rekla je da je prijatno iznenađena pozivom na druženje, te da je ovo prvi put da se rukovodstvo UKC-a sjetilo bivših radnika. 

"Penzioner sam sedam godina, a prije toga sam 40 godina radila u UKC-u. Bilo je teških trenutaka, preseljenja... Klinika za neurologiju je 1977. godine prva zaposjela zgradu na Paprikovcu i nakon rata napravila takav iskorak u svom radu da je to kliniku dovelo do savršenstva. Drago mi je da vidim da danas kompletan UKC ide tim putem", poručila je Gojkovićeva.