Bolnica Istočno Sarajevo

Direktor Goran Todorović podnio ostavku

  • 07.12.2018. 19:14

Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović podnio je jutros ostavku. Poslije četiri i po godine ne želi da vodi tu zdravstvenu ustanovu, kaže da ne vidi volju zaposlenih da krenu naprijed.

U bolnicu “Srbija“, bijeli mantili trebaju ući kao tim i tako postaviti standard, baš kako i priliči svjetskom zdanju kakva je nova bolnica, a ne sa nerazumijevanjem kao što to sad vlada u kolektivu, poručuje direktor u ostavci. Todorović kaže da su nagomilani dugovi posljedica i ratnog perioda i da to treba sistemski rješavati, na republičkom nivou, a u bolnici, poručuje, treba svako da zaradi svoju platu.

“Nije dovoljno da samo dođete na posao, mora se na tom poslu uraditi toliko da se neke stvari riješe, a sa druge strane, mi imamo dugogodišnje nagomilane probleme i da bi smo ih riješili, za to je potrebno strpljenje i razumjevanje. U ovom trenutku ne vidim da u kolektivu ima i strpljenja i razumjevanja da se te stvari riješe, zbog toga sam dao ostavku,“ rekao je Todorović.

Prvi za ostavku je saznao ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić. Prije četiri dana boravio je u kasindolskoj bolnici i tada je postignut sporazum sa Sidikatom da će dobiti zaostale plate. O ostavci, kaže, nije bilo riječi. 

“Ja sam informisan da je kolega Todorović danas podnio ostavku, u narednom periodu Vlada će izabrati novog vršioca dužnosti direktora Bolnice u Istočnom Sarajevu, trenutno ne znam ko bi mogao da dođe na čelo bolnice,“ kaže Bogdanić.

Todorović je kadar Socijalističke partije. Za vrijeme njegovog mandata otvorene su poliklinika i nova bolnica “Srbija“, a sve uz pomoć republičkih vlasti kojima se danas zahvalio.

“Gospodinu Miloradu Dodiku koji je stvarno pokazao dobru volju i angažovao se za izgradnju nove bolnice, tadašnja predsjednica Vlade, sadašnja predsjednica RS gospođa Željka Cvijanović, kao predsjednik Vlade, je dala puni doprinos, ali alfa i omega ovog projekta bio je ministar zdravlja Dragan Bogdanić,“ rekao je Todorović.

Priznanja su danas uručena i pojedincima i zaposlenima koji su danonoćno radili na završetku projekta izgradnje nove bolnice. Priznanje je stiglo i za ATV.

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина