Obilježavanje novih staza

"Via Dinarika" uskoro u novom ruhu čeka avanturiste

  • 18.03.2019. 13:58

S ciljem promovisanja turističkih potencija i povećanja turističke konkurentnosti BiH u Banjaluci je promovisana druga faza projekta “Via Dinarika”. Odnosi se na dži-pi-es markiranje, obilježavanje dodatnih 500 kilometara turističke staze duž dinarskog gorja i uključenje novih lokalnih zajednica u projekat. 

Projekat pruža šansu za razvoj lokalnih zajednica, povećanje koristi za stanovništvo i pružanje nove turističke ponude, kaže ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač. Njegov osnovni cilj je obnavljanje i razvoj staza koje se pružaju duž dinarskog gorja kroz BiH. 

Prije nekoliko godina "Via Dinarika" bila samo ideja, a sada je postala prepoznatljiv brend za BiH, kaže vršilac dužnosti rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH Suhrob Hošmuhamedov. 

Via Dinarika" je regionalni projekat koji obuhvata područje od Slovenije do sjeverne Albanije, a za finansiranje njegove druge faze u narednom periodu biće izdvojeno 2,7 miliona dolara. Donatori su Američka agencija za međunarodni razvoj, Razvojni program UN, Italijanska razvojna agencija. 

U prvoj fazi ovog projekta obilježene su staze, radilo se na popravci infrastrukture, obnovljeni su planinarski objekti, potpomognuta su određena društva i organizacije kao što su biciklistički i rafting klubovi, kao i pojedine turističke agencije. 

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок