Veliki dan za zdravstvo

Dežurstvo medicinara od 19 časova nastavljeno u UKC-u Srpske

  • 30.09.2018. 19:32

Danas je posljedni dan boravka pacijenata na staroj lokaciji Hirurgije. Dežurtvo ljekara i medicinskog osoblja se od 19 časova nastavilo u novim prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra na Paprikovcu. Najkasnije do suta ujutru svi pacijenti biće premješteni u nove prostorije, a hitni pacijenti se od sada trebaju javljati u Urgentni centar novog objekta, poručuju iz UKC-a.

"Kao što vidite, ovo je danas posljednje hirurško dežurstvo na staroj lokaciji. Ono što smo obećali to smo i ispunili. Ja danas mogu da obećam da ćemo još puno dobrih stvari uraditi na novoj lokaciji za narod Republike Srpske", kaže Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a RS. 

Pacijente i ljekare od sada čekaju nesumnjivo bolji uslovi za liječenje i rad, ali ovaj odlazak je za nas ipak emotivan, kažu medicinari. Poručuju da se prošle decenije rada ne mogu izbrisati i da su oni dali sve od sebe da liječenje pacijenata u onako teškim uslovima učine što efikasnijim. 

"Željeli smo ovo na neki način da obilježimo. Pedeset godina smo ovdje dežurali, neki su ovdje počeli sa poslom i dočekali penziju na ovoj lokaciji. Pomalo je to sve skupa i emotivno, moram priznati", kaže Slobodan Hajder, pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove hirurških grana. 

"Mi smo i ovdje postizali vrhunske rezultate, pružili pacijentima sve što je bilo moguće u ovakvim uslovima i bez obzira na sve kažem da je ovaj trenutak istorijski za sve građane, a pacijente pogotovo, jer će njima biti neuporedivo bolje. Mi ćemo malo žaliti, ali ćemo se vrlo brzo naviknuti, jer se na dobro lako naviknuti", kaže Ozren Kordić, načelnik operacionih sala.

Pored građevinskih radova, na UKC-u se paralelno radilo i na nabavci najsavremenije medicinske opreme, a sve u cilju stvaranja najboljeg kliničkog centra u regionu. Iz UKC-a kažu i to da ne znaju šta će biti sa starim prostorijama Hirurgije.

Тагови: