Fondacija "Djeca nam se rađala"

Devet beba narednih 12 mjeseci primaće po 100 KM

  • 06.10.2019. 14:00

Devet beba rođenih 4. oktobra u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci primaće narednih godinu dana po 100 KM od predsjednika Fondacije "Djeca nam se rađala" Vlade Đajića.

Đajić je ova sredstva obezbijedio odricanjem od poslaničkog dodatka koji ostvaruje u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a akciju je organizovao povodom svog rođendana, saopšteno je iz Fondacije.

On ističe da je na ovaj način želio da skrene pažnju javnosti na značaj povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

"Ako bi pola stanovnika Srpske na svoj rođendan odvojilo samo po 10 KM za natalitet, to je oko pet miliona KM, a ako bi svi radnici u Srpskoj, kojih ima oko 250.000, odvojilo po 10 KM mjesečno za povećanje nataliteta to bi bilo skoro 30 miliona KM godišnje", naveo je Đajić.

Ako bi se ta sredstva usmjerila na stimulisanje rađanja, kaže Đajić, Republika Srpska sigurno bi bila vodeća po stopi nataliteta u regionu.

Iz Fondacije su naveli da je sutra u 12.00 časova predviđena posjeta bebama i izjave za medije u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kluiničkog centra Republike Srpske.

Iz Fondacije "Djeca nam se rađala" pozovali su sve građane da se pridruže njihovom radu i pozivom na broj 1432, koji je aktivan do kraja godine, doniraju sredstva za rad ove fondacije i akcije koje će uskoro uslijediti.
 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок