Liste čekanja su prošlost

Prošireni kapaciteti vrtića "Trol"

  • 24.10.2019. 19:46

Konačno dobra vijest za derventske roditelje koji su muku mučili sa upisom djece u vrtić. Nadograđen je objekat predškolske ustanove "Trol" koja sada može da primi još 90 mališana. Liste čekanja sada su prošlost.

Vrtić je dobio novih 500 kvadrata, a time i nove radnike. 

"Uz to smo dobili nova radna mjesta gdje smo zaposlili šest vaspitača, jednog asistenta u nastavi i dva pomoćna radnika koji su nam takođe bili prijeko potrebni", izjavila je Gordana Simić, direktor Predškolske ustanove ''Trol'' Derventa.

Dogradnja je koštala 570 hiljada maraka. Lokalna zajednica dala je 80, 90 je projekat IRB-a a 400 hiljada obezbjedila je Vlada Republike Srpske. 

"I to je pokazatelj da je Vlada opredjeljenja da se u predškolsko vaspitanja i obrazovanja sve više ulaže i da se procenat obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem treba povećati", smatra Nataša Cvijanović, načelnik Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Evo i da se vidjeti rezultat i ako bogda u budžetu i za sljedeću i za naredne godine uvijek će se nešto lijepo dešavati", dodao je Milorad Simić, načelnik opštine Derventa.

Roditelji mjesečno plaćaju 150 maraka za boravak djeteta u vrtiću "Trol“.  Za drugo dijete iznos je prepolovljen dok treće boravi besplatno.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок