"Pravda za Davida"

Davor Dragičević: Treći skup će biti i zadnji

20:54, 09.07.2018.
Izvor: 6yka.com
Thumbnail
I danas je održano okupljanje građana na Trgu Krajine koji su tražili pravdu i istinu za Davida Dragičevića.

Okupljenim se obratio Davor Dragičević, otac nastradalog Davida:

"Predsjedniče, premijerko, gradonačelniče nema potrebe da pitate do kad ćemo biti ovdje i zašto smo ovdje. Mi smo ovdje dok god se ne završi slučaj brutalnog ubistva Davida Dragičevića. Građani, nemojte da osuđujete policajce koji dođu ovdje, oni su ljudi kao i mi koji nose uniformu, ali niko neće ni jedan pedalj ovog srca našeg Davida odavde maknuti. Samo probajte. Vi ste dokazali ko ste, mi smo pokazali 7. jula ko smo i šta smo. Tražimo samo dvije riječi. To su istina i pravda", reko je Davor.

On je govorio i o prijetnjama koje je dobio danas.

"Ti hrabri gospodine koji si prijetio, ti si uhapšen danas. Srđan Gajić iz Trna ti je ime. Na dežurnom tužiocu je da odredi šta će sa njim".

Davor je poslao i poruku RTRS-u.

"Ovo je za državnu televiziju da pokažemo ko stoji od kriminalaca, ološa i rušitelja RS na Trgu. Evo pogledajte ko su ti rušioci o kojima govorite", rekao je Davor pokazujući fotografije sa velikog okupljenja na kojima su bile, porodice sa djecom.

On je ponovio da je dao rok do ponedjeljaka tužilaštvu i policiji da riješe slučaj, ali kako kaže oni to neće ispoštovati jer već znaju ko je ubio Davida i šute. 

"Čitav svijet zna za vas, ko ste i šta ste. Dovešćete nas i do trećeg skupa. Gospodo zločinci, saučenici i ubice, taj treći skup će biti zadnji veliki skup pravda za Davida za moju ljubav, za moje oči, za moje dijete", rekao je Davor.