Ministar porodice, omladine i sporta RS

Davidović: Omladinski centri značajan partner ministarstvu

  • 04.01.2019. 13:10

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović poručila je da su omladinski centri značajan partner Ministarstvu pri realizovanju brojnih aktivnosti iz Omladinske politike od 2016. do 2020. godine u čijem kreiranju su i sami učestvovali.

"Realizacija čak tri strateška cilja tiče se rada mladih i omladinskih centara i pobošljanja kvaliteta života mladih i na lokalnom nivou", rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci nakon posjete Institutu za razvoj mladih i zajednice - Perpetuum mobile i Mreži omladinskih centara za animiranje, razvoj i trening.

Prema njenim riječima, na današnjem sastanku je bilo riječi o brojnim izazovima sa kojima se ova udruženja susreću, interesantnim aktivnostima i planovima za naredni period, kao i nastavku podrške Ministarstva radu omladinskih centara i poboljšanja uslova za njihov rad.

Direktor Instituta za razvoj mladih i zajednice - Perpetuum mobile Ilija Trninić smatra da je važno nastaviti rad na polju omladinskog razvoja i mladih kroz nevladin sektor.

"Važno je i da se napravi kvalitetno partnerstvo sa institucijama vlasti, prije svega, sa resornim ministarstvom", ocijenio je Trninić.

On je naveo da je sa ministrom danas razgovarao o mogućnostima zajedničke saradnje, podršci i realizaciji zajedničkih programa koji će biti usmjereni na mlade u Republici Srpskoj.

"Saglasili smo se da omladinski centri treba da djeluju u lokalnim zajednicama i da one moraju podržati njihov rad jer su to lokalni servisi mladih kako bi radili na programima razvoja i prevencije s obzirom na brojne izazove koji su pred ovom populacijom", istakao je Trninić.

On je za februar najavio održavanje konferencije omladinskog rada.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)