Tradicionalna manifestacija

Dani mimoze u Trebinju

17:03, 07.03.2020.
Izvor: ATV
Mimoza, mažoretke, gradska muzika i pucnji trombonjera ovu trebinjsku subotu su učinili još zanimljivijom.

Karneval mimoze prošao je ulicama najjužnijeg grada, razveselio je Trebinjce ali i brojne turiste.

"Osjeća se duh mediterana pod platanima, zaista je prelijepo, mažoretke su savršene sa stilom, ženstvene i prelijepo je gledati ovu koreografiju".

"Kako Vam se čine mažoretke? Pa mažoretke naše Crnogorke, dobre su dobre".

"Fantastično, odušvljena sam. Pozdravljam sve Trebinjce i sve ove učesnike i vas naravno. Ljubi vas Ljubinka", istakli su građani.

Duh mediterana u Trebinju se svakako osjeti, ali uz mimozu pod platanima još je jači. Novljani kažu da rado dolaze u komšijsko Trebinje.

"Lijepo je stvarno. Trebinjci nas baš lijepo ugoste i dočekaju i sve bude fenomenalno", rekla je Ana Stefanović, mažoretka.

"Vjerovali smo da će nas sunce i vrijeme poslužiti tako da se kao i svake godine radujemo defileu koji realizujemo na vašim ulicama", istakla je Valentina Kulinović, predsjednica Gradske muzike Herceg Novi.

51 Praznik mimoze ulazi u svoju završnicu. Proteklih mjesec dana u Herceg Novom bilo je posvećeno ovom žutom cijetu. Održane su brojne zabavne, kulturne i sportske manifestacije.

"Praznik mimoze je bio izuzetno dobro posjećen, svi programi su uspješno realizovani imali ssmo sreće i sa vremenskim prilikam, uspjeli smo da realizujemo i koncete na otvorenom", naglasila je Gordana Porobić Krcunović, direktor JU "Herceg-fest" Herceg Novi.

Praznik mimoze traje do 14 marta. Karavan je obišao region, krenuo je iz Beograda pa preko Mađarske, Makedonije i Crne Gore stigao u grad podno Leotara.