Promjena vremena

Oblačno sa kišom i hladno

  • 11.02.2019. 08:04

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno sa kišom, a poslije podne u centralnom pojasu i planinama sa snijegom.

Prije podne obilnije padavine očekuju se na zapadu i jugozapadu, a tokom dana kiša će zahvatiti većinu predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Poslije podne uz zahlađenje na planinama će početi da pada snijeg. 

Do večeri zona snježnih padavina proširiće se na centralni pojas do krajnjeg istoka, a na sjeveru i jugu će padati kiša. 

Duvaće umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, a na jugu jaka bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Dnevna temperatura vazduha od dva do sedam stepeni Celzijusovih, a poslije podne u padu, od jedan do četiri, u planinama do minus tri stepena Celzijusova. 

Temperatura vazduha jutros u 7.00 časova: Bjelašnica minus tri, Čemerno i Rudo tri, Han Pijesak i Gradiška četiri, Novi Grad i Kalinovik pet, Prijedor, Gacko i Višegrad šest, Zenica, Sokolac i Mrakovica sedam, Drinić i Srbac osam, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Zvornik, Srebrenica i Bileća devet, Foča 10, Trebinje, Brčko i Bijeljina, Krupa na Uni i Šipovo 11, Mostar, Tuzla i Ribnik 12, Doboj 13 i Banjaluka 14 stepeni Celzijusovih. 

Snijega jutros ima na Han Pijesku 36, na Čemernu 34 i u Kalinoviku dva centimetra.  

Тагови: