Udruženje veterana "Garda Panteri"

Cvijetinović: Najvećem srbomrscu Mesiću nema mjesta u Bijeljini

16:32, 16.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Nije poželjno da bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić dođe u Bijeljinu jer je poznat kao najveći srbomrzac, izjavio je za Srnu predsjednik Udruženja veterana Garda Panteri, Petar Cvijetinović.

On je rekao da su veterani i svi borci sa područja grada šokirani najavom dolaska Mesića u Bijeljinu, te činjenicom da će on biti primljen u Gradskoj upravi.

"Mesić je poznat kao jedan od najvećih srbomrzaca. To je čovjek koji je zabio nož u leđa bivšoj Јugoslaviji i koji konstantno iznosi antisrpske stavove, a pritom je počasni građanin nekoliko gradova u Federaciji BiH, među kojima i Tuzle, čiju je "odbranu" slavio", rekao je Cvijetinović.

On kaže da će veterani Garde Panteri pozvati građane da sutra dođu pred zgradu Gradske uprave i spriječe ulazak Mesića.

"Tražimo od gradonačelnika Miće Mićića da otkaže ovaj sastanak, jer Mesić nije dobrodošao u Bijeljinu", naglasio je Cvijetinović.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potvrdio je za Srnu da će se sutra sastati sa bišim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem.

"Sastaću se sutra sa Mesićem u Bijeljini, a da li je i gdje organizovan njegovog sastanak sa privrednicima to ne mogu da potvrdim, nemam informaciju o tome", rekao je Mićić.

Prema informaciji iz Gradske službe, sastanak Mićića i Mesića neće biti otvoren za javnost.