Nagrade za najbolje učenike

Cvijanović: Najbolji učenici cijelu Srpsku čine ponosnom

14:36, 13.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da učenici osnovnih i srednjih škola u Srpskoj, koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima, cijelu Republiku čine ponosnim i da su njihovi uspjesi ujedno i uspjesi cijelog društva.

Cvijanovićeva je istakla da, dodjelom nagrada i prijemom u Administrativnom centru Vlade za najbolje učenike i nastavnike, Srpska želi promovisati one koji su postigli rezultate, ali i pokazati vezu učenika, njihovih roditelja i prosvjetnih radnika sa institucijama. 

"Ova djeca su pokazala da su sposobna, ambiciozna i da znaju kako da ostvare svoje ciljeve", izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci poslije dodjele nagrada i prijema za učenike i nastavnike u Administrativnom centru Vlade Srpske. 

Ona je podsjetila da je ovo 11. godina kako organizuju ovaj događaj da bi pokazali spremnost institucija da učenicima pomognu u budućim aktivnostima na putu postizanja uspjeha. 

"Ovdje imamo djecu koja su postigla sjajne rezultate u koje su uložila mnogo napora i truda. Osim njima zahvalnost treba izraziti i roditeljima i prosvjetnim radnicima. Uvijek mogu da nam se obrate za podršku na svom putu uspjeha", rekla ja Cvijanovićeva. 

Predsjednik Srpske je dodala da je zadovoljna što su u oblasti obrazovanja uložena značajna sredstva koja polako daju efekte. 

"Stvorili smo dobar ambijent i uslove za rad u obrazovanju. U proteklih nekoliko godina uložili smo više od 130 miliona KM u osnovno, a više od 110 miliona KM u visoko obrazovanje. Zadovoljna sam da je bivša Vlada ispunila obavezu koju smo prošle godine preuzeli na sebe i povećala plate zaposlenima u obrazovanju. Ako imate koordinisane aktivnosti i mnogo ulaganja i brige onda neće izostati rezultati", naglasila je Cvijanovićeva. 

Prijem je upriličen za 564 učenika koji su pobijedili na republičkim takmičenjima u školskoj 2018/2019. godini.