Cvijanović: Medicinske sestre i tehničari ključni u promociji zdravlja

10:15, 12.05.2020.
Izvor: Srna
BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je povodom 12. maja - Međunarodnog dana sestrinstva čestitku medicinskim sestrama i tehničarima u Srpskoj, navodeći da su oni neizostavan dio tima u zdravstvu, te da imaju ključnu ulogu u promociji zdravlja, prevenciji i liječenju bolesti.

"Ovu, prije svega, humanu profesiju, pored profesionalnosti, znanja i stručnosti, odlikuju posvećenost, ljudskost i ljubaznost koja umnogome utiče na kvalitet pružanja zdravstvene usluge i doprinosi jačanju našeg zdravstvenog sistema", navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je izrazila veliku zahvalnost medicinskim sestrama i tehničarima na nesebičnosti koju svakodnevno pokazuju pomažući pacijentima, a posebno na požrtvovanosti u vrijeme kada se Republika Srpska suočava sa pandemijom izazvanom virusom korona, saopšteno je iz Biroa predsjednika Srpske za odnose sa javnošću.

"Još jednom vam čestitam Međunarodni dan sestrinstva i želim još kvalitetnije vrednovanje vašeg rada, te mnogo uspjeha u poslu koji obavljate i u najtežim situacijama", navedeno je u čestitki.