Ćurić: Za jak grad i Republiku potrebna snažna porodica

  • 14.05.2021. 13:50

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić posjetio je danas povodom Međunarodnog dana porodice vrtić "Naša radost" u Trebinju i mališanima uručio poklone, te tom prilikom poručio da je za jak grad i Republiku potrebna snažna porodica.

Ćurić je podsjetio da je Grad Trebinje u posljednje vrijeme mnogo radio na značaju porodice kroz uvođenje novih programa.

"Ti programi su dobro prihvaćeni, a mi smo tu da poslušamo kritike - ako nešto nije u redu da promijenimo da bi bilo još bolje", rekao je Ćurić novinarima.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić rekla je da porodica uvijek zauzima prvo mjesto, te da je to jedan od razloga zašto je i naziv gradskog Odjeljenje promijenjen u sadašnji.

"Hoćemo da pokažemo ljudima da mi jesmo društveni servis, ali prije svega za porodicu, pa se možemo onda drugim stvarima posvetiti", rekla je Skočajićeva.

Direktor vrtića "Naša radost" iz Trebinja Janja Ćapin rekla je da ova ustanova ima svakodnevnu saradnju sa roditeljima, te se trude da osluškuju potrebe djece i roditelja i da zadrže kvalitet vaspitnog procesa.

Međunarodni dan porodice obilježava se 15. maja sa ciljem da se podigne svijest o važnosti porodice, te podstakne javnost na pružanje podrške porodicama koje su suočene sa problemima u ekonomskom, društvenom i kulturnom smislu.