Gradonačelnik Trebinja

Ćurić: Podržati studente da ostaju u Srpskoj

  • 09.10.2020. 17:22

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je danas sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i studentskih parlamenata dva javna univerziteta u Srpskoj o tome kako lokalna uprava može podržati studente, da bi se što veći broj njih upisivao na ove univerzitete i nakon završenih studija ostajao u Republici.

Ćurić je istakao da Gradska uprava nastoji da pruži podršku studentima i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, te su prije tri godine uveli stipendije za deficitarna zanimanja, i naveo da će u narednom periodu biti sagledane mogućnosti pružanja podrške studentima.

"Krajnji cilj je da studenti koji završe fakultete ostaju u Trebinju i Republici Srpskoj. U Trebinju imamo cilj da se vrate studenti koji su završili fakultete, a nalaze se van granica Trebinja i Republike Srpske, a zahvaljujući velikim projektima koje smo planirali ovdje uz podršku Vlade Srpske", rekao je Ćurić.

On je naglasio da će izgradnja kliničkog centra i aerodroma u Trebinju omogućiti zapošljavanje odgovarajućeg kadra.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Uroš Bjelica rekao je da je ovaj univerzitet stub Republike Srpske, kao i njegovi studenti, te poručio da se ne smije dozvoliti da oni budu zapostavljeni i da odu iz Srpske.

"Zajedno sa lokalnom upravom želimo da pospješimo broj upisanih studenata i Univerzitet jer samo tako možemo dalje u budućnost", istakao je Bjelica.

On je najavio da će sutra u Trebinju, pod pokroviteljstvom Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unije studenata Republike Srpske, biti održana konferencija o političkom, ekonomskom i društvenom značaju Univerziteta u Istočnom Sarajevu. 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.