Uljepšao im praznike

Čubrilović uručio poklone za višečlanu porodiću Tomić

  • 04.01.2019. 19:26

Božićni pokloni stigli su u dom osmočlane porodice Tomić iz Kosjerova. Hrana i higijenske potrepštine, nova veš mašina, pokloni su kojim je predsjednik Narodne skupštine Srpske uljepšao praznike i bar malo olakšao težak život ove porodice. 

Čubrilović kaže, neće stati na ovome, biće ih još. Neophodno je riješiti stambeno pitanje Tomića, obezbijediti im topao i uslovan krov nad glavom. 

“Obzirom da nismo radili prijem za Novu godinu, nego dio sredstava smo uputili upravo na ovaj način i ovo je pomoć koja treba da inicira i drugu vrstu pomoći, jer ovoj porodici zaista treba podrška, obzirom na brojnost porodice, obzirom da je to jedna zdrava porodica kojoj zaista treba društvena pažnja i pomoć svake vrste. Mi se nadamo da će ovo biti povod i za druge da se odazovu da bi riješili i druge njihove potrebe, počev od kuće, od svega ostalog", kaže Čubrilović.

Dječijeg smijeha i radosti u domu porodice Tomić ne fali. Pet djevojčica predstavlja najveće bogatstvo Milana i Sandre. Oboje su nezaposleni. Snalaze se, kažu, kako umiju. Milan radi kada nađe nešto za dnevnicu.

“Na prvom mjestu je rješavanje stambenog pitanja. Kuća je stvarno bezuslovna. Nemamo kupatila, nemamo prostorija za spavanje, a takođe, isto potreban mi je i posao. Radim na dnevnice, sezonski posao. Tako se borimo, školujemo pet đaka. Borba", priča Milan.

Mjesečna primanja Tomića su 140 maraka dječijeg dodatka. Od toga 125 izdvajaju za prevoz djece do škole. Svaka pomoć im dobro dođe. Ovoj su se djevojčice posebno obradovale. Ove godine će barem čari Božića osjetiti. Kažu, imaju samo jednu zelju, siguran i topao dom.
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.