Predsjednik NS RS

Čubrilović uručio donaciju biblioteci i Udruženju "Radovinja"

  • 22.06.2018. 15:01

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je Narodnoj biblioteci "Dr Ljubo Mihić" u Ljubinju uručio određeni broj knjiga, a Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi "Radovinja" novčanu pomoć.

Nakon razgovora sa predstavnicima ljubinjskih humanista, Čubrilović je rekao da je ovo simbolična pomoć, ali da će Narodna skupština nastaviti da pomaže njihove aktivnosti. 

On je istakao da je nepravedno zapostavljeno ovo udruženje koje se ističe po dobrovoljnom davalaštvu krvi i spasavanju života, naglašavajući da je zaboravljeno i od lokalne zajednice i od ustanova i organizacija. 

"Neshvatljivo je da se ovakvi humanisti pomažu sa par stotina maraka, imajući u vidu da tokom godine imaju više akcija dobrovoljnog davanja krvi i učestvuju tamo gdje je neophodno kada su ljudski životi u opasnosti", rekao je Čubrilović. 

Čubrilović je danas razgovorao i sa rukovodstvom biblioteke u Ljubinju, kojoj je uručio knjige različitih žanrova. 

On je naglasio da je ovoj biblioteci neophodna pomoć šire društvene zajednice, te da je neophodno stvoriti uslove da tokom cijele godine ima normalne uslove za rad. 

Čubrilović je upoznat o činjenici da ova kulturna ustanova ima veoma loše uslove za rad tokom zime, te je obećao pomoć Narodne skupštine. 

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Milan Krulj zahvalio je Čubriloviću što je imao sluha za ovu humanitarnu organizaciju, ističući da će im pomoć dobro doći kada su u pitanju realizacije mnogobrojnih aktivnosti tokom godine. 

On je napomenuo da ovo udruženje ima oko 50 članova, te da su prošle godine iz budžeta opštine dobili 600 KM. 

Predsjednik Upravnog odbora biblioteke Željko Toholj istakao je da donacija od Narodne skupštine za njih ima veliki značaj, jer je riječ o maloj lokalnoj zajednici u koju čak više godina ne dolazi ni dnevna štampa, te naveo da je to razlog što sve više čitalaca, posebno starijih, posjećuje ovu kulturnu ustanovu.