Čubrilović: Stradanje Srba u Podrinju neće i ne smije biti zaboravljeno

  • 05.07.2020. 10:43

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je Srni da obilježavanjem stradanja Srba u Podrinju, koje će biti održano danas u Bratuncu, Srpska pokazuje da nikada neće zaboraviti veliku žrtvu koju je srpski narod dao u Podrinju, posebno u Bratuncu i susjednim opštinama u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Čubrilović je istakao da je Republika Srpska vječno zahvalna palim borcima Vojske Republike Srpske koji su dali živote za odbranu naših vjekovnih ognjišta i prava na slobodu vjeroispovijesti, jezika i pisma, a to su osnovna prava koja imaju i drugi narodi.

"Osim vojnika, u Podrinju su stradali i brojni Srbi koji su bili civili, u čija sela su upadali vojnici pod komandom Nasera Orića i zvjerski ubijali sve one koji su se zatekli u svojim kućama, pa čak i djecu, kao što je to bilo u naseljima Sase, Zalazje i Kravice", podsjetio je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, bez obzira na ponašanje tužilaštva i suda za ratne zočine, nikada se ne smije odustati od zahtjeva da budu kažnjeni svi oni koji su počinili ratne zločine nad nedužnim srpskim civilima.

"Obilježavanjem stradanja Srba u Podrinju i služenjem pomena, mi odajemo poštu i sa pijetetom se sjećamo svih nevino stradalih u Odbrameno-otadžbinskom ratu koji su dali nemjerljiv doprinos stvaranju i očuvanju Republike Srpske", naglasio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)