Upozorenje izdato i za Banjaluku

Crveni meteoalarm zbog najavljenog olujnog vjetra! FOTO

  • 29.10.2018. 07:55

Meteoalarm je za područje BiH izdao upozorenje zbog prognoziranih udara vjetra.

CRveni meteoalarm za danas je objavljen na području Livna gdje se očekuju maksimalni udari juga od 70 do 100 km/h. Za to područje na snazi je i narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, a prema prognozama očekuje se  količina padavina između 40 i 80 l/m2.

Crveni meteoalarm označava upozorenje za vrlo opasno vrijeme i opasne vremenske pojave koje su takvog intenziteta da mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i da budu opase po život ljudi.

Narandžasti meteoalarm na snazi je za područje Banjaluke, Bihaća, Mostara i Trebinja. Za područje Banjaluke i Bihaća upozorenje je na snazi zbog najavljenih udara vjetra, a očekuje se da  prosječna brzina vjetra južnog smjera bude između 30 i 45 km/h, a maksimalni udari juga od 60 do 70 km/h. Za područje Mostara i Trebinja uz jak vjetar prognoziraju se i obilnije padavine.

Preostali dio BiH, odnosno područja Foče, Prijedora, Tuzle i Višegrada označeni su žutom bojom jer se i tamo očekuju udari vjetra, ali manjeg intenziteta nego u ostalim područjima BiH,  i to maksimalni udari juga od 40 do 60 km/h.

U RS i BiH preovladavaće promjenjljivo oblačno vrijeme povremeno sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu, te jakim na momente olujnim vjetrom, najavljuju meteorolozi.

Ujutro promjenjljivo oblačno sa kišom u Hercegovini, na jugozapadu i ponegdje u centralnim predjelima. 

Tokom dana ostaje promjenjljivo oblačno uz sunčane intervale, a oblačnije u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu uz kišu mjestimično. 

Prema večeri nakratko prestanak padavina uz promjenljivu oblačnost. U noći će novo jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima i obilnije padavine (50 do 70 l/m²) u Hercegovini i jugozapadnim krajevima. 

Vjetar umjeren i jak, popodne i u noći sa olujnim udarima, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 14°C do 18 °C,  na sjeveru i sjeveroistoku do 25°C.

U Banjaluci ujutro i prijepodne promjenljivo oblačno uz sunčane intervale i vjetrovito. Kratkotrajno oko sredine dana može pasti i malo kiše. Tokom popodneva uz umjerenu oblačnost pretežno sunčano. Kasnije u noći naoblačenje sa kišom do narednog jutra. Vjetar umjeren do jak, južnih smjerova, poslijepodne i prema večeri na momente olujni. Najviša dnevna temperatura vazduha  do 24°C.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.