"S ljubavlju hrabrim srcima"

Crtežima i čestitkama mališani podržali humanu akciju

  • 03.12.2019. 16:15

Crtežima i čestitkama sa simboličnim porukama mališani predškolske ustanove Dječji vrtić "Palčić" iz Teslića priključili su se ovogodišnjoj humanitarnoj manifestaciji "S ljubavlju hrabrim srcima", čiji je pokrovitelj predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Direktor vrtića "Palčić" Jela Kasapović rekla je Srni da je ovoj ustanovi velika čast da su dio ovogodišnje manifestacije "S ljubavlju hrabrim srcima".

"Mališane kroz rad i zabavu podstičemo da pomažu drugima", izjavila je Kasapovićeva i dodala da su tim povodom organizovane likovne radionioce po vršnjačkim grupama.

Ona je pojasnila da će svaka grupa raditi za sebe, te da će nastali crteži i čestitke biti objedinjeni na jedinstven pano koji će biti izložen u Banskom dvoru u Banjaluci u toku humanitrane večeri, nakon čega će biti poklonjeni jednom od dva novosagrađena dnevna centra za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

"Naši mališani vole likovne radionice, kao i učešća u humanim akcijama i druženjima", rekla je Kasapovićeva i ukazala na dosadašnje učešće u humanitarnim akcijama.

Sredstva prikupljena u 10. humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Kampanja za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" počela je 1. decembra, a donatorsko veče pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović biće održano 22. decembra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Od 1. do 31. decembra aktivan je "M:telov" humanitarni broj 1411. Građani će pozivom na ovaj broj podržati akciju sa jednom KM, dok će tokom donatorske večeri biti u prilici da razgovaraju sa nekim od poznatih ličnosti koje podržavaju akciju.

Sredstva prikupljena u desetoj po redu humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.

Partneri predsjednika Republike i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom pokušati da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм