Za informisanje putnika

Crna Gora postavila kamere na granične prelaze sa BiH

  • 07.08.2019. 12:20

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore pustilo je u rad nove kamere koje su postavljene na granične prelaze. Kamere su postavljene i na granične prelaze sa Bosnom i Hercegovinom Vraćenovići (Nikšić-Bileća) i Sitnica (Herceg Novi-Trebinje).

Ovo će omogućiti svima koji putuju da se informišu o stanju na ovim graničnim prelazima. Prema najavama MUP-a CG, uskoro će u funkciju biti puštena i kamera na GP Šćepan Polje.

Snimcima sa kamera je moguće pristupiti kako sa računara, tako i preko mobilnih telefona, uz korištenje mobilnog interneta ili WiFi signala. Video streamovi se učitavaju u HTML5 plejeru, što znači da nije potrebna dodatna aplikacija. Dovoljno je samo "kliknuti" na željeni granični prelaz i sačekati da se učita video.

"Implementacija sistema za vizuelno i pravovremeno informisanje javnosti o intenzitetu saobraćaja na graničnim prelazima je od posebnog značaja tokom ljetnje turističke sezone. Cilj je da se olakša kretanje preko graničnih prelaza kako našim građanima, tako i gostima koji borave u našoj zemlјi", kazali su iz MUP-a CG.

Za stanje na graničnim prelazima koji se nalaze sa bh. strane građani se odavno mogu informisati putem kamera AMSRS ili BIHAMK-a.