Ćosić: Grad će nastaviti da podržava Istočni Stari Grad i Trnovo

  • 04.03.2021. 18:05

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić razgovarao je danas sa načelnikom opštine Istočni Stari Grad Bojom Gašanovićem o modalitetima podrške ovoj lokalnoj zajednice sa nivoa grada.

Ćosić je poručio da će grad Istočno Sarajevo nastaviti da podržava opštinu Istočni Stari Grad podrškom konkretnim infrastrukturnim projektima, ali i u svim ostalim oblastima.

"Bitno je reći da ćemo opštine Istočni Stari Grad i Trnovo, dvije izrazito nerazvijene opštine u sastavu našeg grada, nastaviti da pomažemo", rekao je Ćosić Srni.

On je dodao da je na sastanku razgovarano o ulaganjima, prije svega u oblasti infrastrukture, a potom o jačanju institucionalnih kapaciteta opštine Istočni Stari Grad kroz pozicioniranje određenih javnih ustanova i preduzeća sa svojim filijalama i ekspoziturama na području ove lokalne zajednice.

"Bilo je riječi i o ulaganju u sektor turizma, a naročitu pažnju smo posvetili lokalitetu Trebevića i Crepoljskog. Tema razgovora bio je i položaj privrednog sektora u opštini Istočni Stari Grad", naveo je Ćosić.

Ćosić je sa direktorom Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac Strahinjom Baševićem danas posjetio vlasnika firme "Oberon" iz Istočnog Starog Grada Tadiju Tadića, koji je jedan od najznačajnijih privrednika u ovoj opštini.

Sa Tadićem je razgovarano o situaciji u njegovoj firmi, ali i o stanju privrede u ovoj opštini.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок