Civilna zaštita Banjaluke dobila pojačanje, uspješno završen projekat usavršavanja rezervnog sastava

  • 04.09.2019. 18:49

Članovi RK Delfin koji su u rezervnom sastavu civilne zaštite uspješno su završili obuku ,,DAN PROVAJDER,, za pružanje prve pomoći ugroženim licima u kriznim situacijama tokom elementarnih nepogoda. Obuka je trajala dva dana. Pripadnici RK Delfin za bezbjednost i spasavanje na vodi i pod vodom vrijedno rade na sticanju novih znanja iz različitih oblasti spasavanja i zaštite ljudskih života za potrebe vanrednih situacija, rekao je Igor Gajić tokom dodjele medjunarodnih sertifikata za polaznike koji su uspješno završili kurs.

„Ovaj kurs specifičan je po tome što se polaznici uče kako da reaguju u kriznim situacijama kada je pomoć najpotrebnija, što nam je i osnovni cilj i posao. Sve obuke su radjene po standardima najjačih ronilačkih asocijacija “ rekao je Gajić.

Posljednji dogadjaji vezani za poplave u prethodnom periodu pokazali su kolika je važnost i uloga spasilaca u kriznim situacijama. Ona mjesta i gradovi koji su imali dobro organizovanu Civilnu zaštitu i spasioce, lakše i djelotvornije su se nosili sa problemima i posljedicama poplava, rekao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

„Čast mi je što prisustvujem dodjeli sertifikata polaznicima koji su uspješno završili obuku. Ovom prilikom zahvaljujem se članovima ,,RK Delfin,, koji su se dobrovoljno priključili rezervnom sastavu Civilne zaštite“ rekao je Ćućun.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić, pohvalio je rad RK Delfin te se u ime grada još jednom zahvalio sportskom kolektivu koji je medju prvima stavio svoje kapacitete u službu spasavanja ugroženih gradjana tokom katastrofalnih poplava 2014. godine.

„Mislim da je uradjena jedna nepravda prema ,,RK Delfin,,  što nisu dobili jedno zasluženo priznanje 2014. godine jer su se medju prvima odazvali da pomognu ugroženima na teritoriji Srpske kada je bilo najpotrebnije tokom katastrofalnih poplava.  Ovom prilikom želim da im se zahvalim na sebičnom davanju kao i da pohvalim njihov dosadašnji rad“ rekao je Talić. 

Pored obuke iz prve pomoći u kriznim situacijama, članovi RK Delfin prošli su obuku za starije ronioce te četiri instruktorska kursa iz oblasti vojno policijskog ronjenja, ronjenje sa licima sa invalidnitetom te sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Osim po humanosti, RK Delfin prepoznat je i kao sportski kolektiv koji obogaćuje sportsku i turističku ponudu grada Banjaluka te je uvršten u redovno finansiranje od strane Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.