DEMOS

Čin odmazde Olimpijskog centra nad građanima Pala

  • 23.02.2021. 16:28

Opštinski odbor Demokratskog saveza (DEMOS) Pale najoštrije je osudio jednostrano raskidanje ugovora o besplatnom skijanju za djecu na Jahorini od Olimpijskog centra "Jahorina", kojim je onemogućeno dalje sprovođenje aranžmana da učenici osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Pale bez naknade koriste skijaške staze na toj planini.

Iz Opštinskog odbora Demosa ističu da ovaj čin predstavlja odmazdu Olimpijskog centra stanovnicima Pala zbog juče usvojenih zaključaka Skupštine opštine, sa čije sjednice je poručeno da Jahorina nije samo resurs nekolicine moćnika, već svih građana Republike Srpske.

"Smatramo da je uprava Olimpijskog centra krenula u osvetnički pohod svjesna da je prošlo vrijeme njihove samovolje i bahaćenja i da ovim, a vjerujemo i nekim narednim potezima, želi Pale i Paljane predstaviti kao neprijatelje razvoja olimpijske planine", navodi se u saopštenju.

Iz ovog odbora napominju da Olimpijski centar zaboravlja na sve olakšice i pomoć u razvoju koju im je u proteklom periodu pružala administracija opštine i na to da im je, između ostalog, opštinska administracija besplatno ustupila parking-prostore od kojih Olimpijski centar ubire basnoslovne prihode.

"Zaboravljaju i to da im je Opštinska uprava od prodaje zemljišta doznačila 1.000.000 KM, za koje nikada nije predočeno pravdanje niti ikakav izvještaj o utrošku tih sredstava", ukazali su iz Demosa.

Sve ovo je, dodaju iz ove stranke, samo mali dio onoga što se krije iza razloga za osvetu za poruku "Dosta je bilo!", koju su juče odbornici Skupštine opštine Pale jednoglasno poslali Olimpijskom centru.

Ovoj poruci Demos dodaje i poruku da ne pokušavaju odbornike predstaviti kao neprijatelje razvoju jer juče niko nije digao glas protiv ulaganja i daljeg razvoja, već protiv samovolje Olimpijskog centra.

"Građanima smo dali riječ da ćemo razvoj nastaviti, ali tako da on bude usmjeren na razvoj naših opština, a ne tuđih džepova", ističe se u saopštenju.

Opštinski odbor Demosa Pale traži od Olimpijskog centra da povuče sramni čin jednostranog raskida ugovora za besplatno skijanje djece iz ove opštine, čiji su očevi i djedovi branili i odbranili Republiku Srpsku u ratnim zbivanjima, "dok su oni koji toj djeci danas brane skijanje bili na sigurnom i daleko od Srpske". 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.