Delegacija privrednika iz dijaspore posjetila UKC RS

Cilj promocija zdravstva Republike Srpske u inostranstvu

  • 02.06.2019. 12:17

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić istakao je u razgovoru sa delegacijom privrednika iz dijaspore da će UKC moći pružiti potpunu zdravstvenu zaštitu ljudima koji žive u inostranstvu po dosta pristupačnijim cijenama nego u zemaljama gdje rade, te da je u tu svrhu pripremio 35 moderno opremljenih jednokrevetnih aparmanta.

Đajić je naveo da je cilj UKC-a, osim gradnje objekata i nabavke najsavremenije opreme, dodatna edukacija zaposlenih.

"Naši ljekari se već edukuju u Austriji, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, ali i kod nas dolaze eminentni stručnjaci iz svijeta. To će puno značiti za naše ljude, koji rade u inostranstvu u smislu da će u UKC dobiti potpunu zdravstvenu zaštitu koju bi dobili u zemljama gdje rade, ali po daleko pristupačnijim cijenama", rekao je Đajić. 

On je objasnio da će u jednokrevetnim apartmanima, koje je u tu svrhu pripremio UKC, biti smješteni svi zainteresovani, ali po pristupačnim ekonomskim cijanama. 

Đajić je tokom jučerašnje posjete UKC-u Republike Srpske delegacije privrednika iz dijsapore razgovarao i o mogućnosti jačeg povezivanja UKC-a i dijaspore, te promociji usluga ove zdrvastvene ustanove u inostranstvu. 

Đajić je zahvalio privrednicima iz dijaspore koji su pronašli vremena da posjete ovaj medicinski centar, te ih upoznao sa radom ustanove i ponudio mogućnost dodatne saradnje da bi građani Srpske u inostranstvu dobili zdravstvenu zaštitu u UKC-u Srpske, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. 

Privrednici iz dijaspore izrazili su zadovoljstvo uslovima u kojima UKC Srpske radi, svrstavajući ovu zdravstvenu ustanovu u rang sa svim vodećim klinikama u zemljama gdje su zaposleni, te su obećali pomoć u realizaciji planiranih ciljeva uprave, sa posebnim akcentom na promociju UKC-a Srpske u zemljama EU i šire.


                                                 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.