EJOF

Ceremonija otvaranja 10. februara

14:59, 04.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Evropski olimpijski festival mladih "EJOF 2019" pod sloganom "Mi zajedno kreiramo" biće svečano otvoren 10. februara na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" u Sarajevu.

EJOF će biti održan od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu uz učešće sportista iz 46 zemalja. Prijavljeno je 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta. 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je da je EJOF veoma važan sa sportskog i političkog aspekta, jer ga organizuju ova dva grada. 

Na današnjoj konferenciji za novinare Skaka je imenovao i novinare-prijatelje EJOF-a kojima je uručio prve pozivnice za ceremoniju otvaranja ovog najvažnijeg sportskog događaja u BiH nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. 

Predstavnici grada Sarajeva, koji su konferenciju za novinare povodom predstojećeg otvaranja ovog takmičenja organizovali u hotelskom objektu na Trebeviću, poručili su da je slogan "Mi zajedno kreiramo" tekst i glavnog muzičko-plesnog performansa koji će obilježiti ceremoniju otvaranja. 

"Manifestacija u potpunosti opisuje najskrivenije dijelove zemlje. Govori o njenim vrijednostima, ulazeći duboko u suštinu prirodnog bogatstva, raznolikosti predjela i važnosti ljudi koji ovde žive", rekli su organizatori.