Treći pješadijski (RS) puk

Centralna proslava krsne slave u Mrkonjić Gradu

  • 28.06.2018. 09:19

Vojska Republike Srpske proslavlja danas krsnu slavu - Vidovdan. Centralna proslava Vidovdana biće održana kod Manastira Medna u Mrkonjić Gradu.

Obilježavanje Vidovdana, koji organizuje Treći pješadijski (Republika Srpska) puk počeće Svetom arhijerejskom liturgijom i parastosom srpskim vojnicima poginulim od Kosovskog boja do danas.

Očekuje se prisustvo najviših predstavnika institucija političkog i javnog života Republike Srpske, udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i naroda ovog kraja.

Vidovdan je krsna slava i ove jedinice koja baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i njeguje kulturno-istorijsko nasljeđe srpskog naroda. Prvi pješadijski bataljon Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH obilježava Vidovdan u Banjaluci Svetom arhijerejskom liturgijom u Crkvi Svetog Velikomučenika kneza Lazara i parastosom srpskim vojnicima poginulim od Kosovskog boja do danas.

Predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović čestitala je Trećem pješadijskom (Republika Srpska) puku Vidovdan - krsnu slavu Vojske Republike Srpske, uz uvjerenje "da ćemo i u budućnosti nastaviti da njegujemo tradiciju, čast i ponos, a svaku narednu proslavu dočekivati u još boljoj i snažnijoj Republici Srpskoj".

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović u čestitki navodi da je ovo prilika "da se sjetimo hrabrosti i odlučnosti Vojske Republike Srpske i da odamo počast borcima koji su dali život za odbranu slobode srpskog naroda".