Štaba za vanredne situacije

Čelinac: Nema novozaraženih virusom korona

  • 19.03.2020. 08:47

Na području opštine Čelinac nema novih slučajeva zaraze virusom korona, a u kućnoj izolaciji je 241 lice, i to uglavnom ona doputovala iz zemalja sa većim brojem oboljelih, rečeno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

- Dvije osobe iz Čelinca kod kojih je bio potvrđen virus korona otpuštene su iz bolnice nakon što je rezultat ponovljenog testa bio negativan. Zahvaljujući ozbiljnom i blagovremenom djelovanju nadležnih ustanova, ali i disciplini sugrađana, iz ovog klastera nije bilo novozaraženih - rekao je komandant Štaba za vanredne situacije Momčilo Zeljković, koji je i načelnik opštine.

On je istakao da je na sinoćnjoj sjednici ovog štaba konstatovano da se osobe u izolaciji telefonom svakodnevno javljaju Domu zdravlja radi zdravstvenog nadzora i praćenja, a zaključno sa današnjim danom iz statusa izolacije izašlo je 40 ljudi.

Na sjednici je konstatovano i da je dalje najbitnije djelovati s ciljem sprečavanja širenja zaraze.

- Izvještaji pokazuju da se naredbe, zaključci i preporuke poštuju, ali da je potrebno podići stepen discipline na još viši nivo, kako bismo usporili kretanje infekcije - rekao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, neophodno je nastaviti sa dezinfekcijom javnih površina i predmeta i pojačanom ličnom higijenom.

Osobe koje su dobile rješenje o kućnoj izolaciji dužna su to strogo poštuju.

Тагови: