Predsjednik Republike Srpske

"Celex" predstavlja uspješnu privatizaciju

  • 01.09.2018. 19:34

Kompanija "Celex", nakon privatizacije, bilježi sve bolje rezultate, pohvalili su se danas na "Celexijadi", druženju radnika te kompanije koja posluje u okviru slovačke SHP grupacije.

U goste im je stigao i predsjednik Republike Srpske koji je poručio da je privatizacija "Celeksa" bila jedna od prvih u Srpskoj i ostala primjer kako te stvari treba da se rade. Firma svakim danom broji sve više zaposlenih, ali i sve veći obim proizvodnje.

"Preko 70 miliona maraka godišnje izvoza samo ostvaruje ova kompanija i to je, naravno, bio dovoljan razlog da se ovdje sakupimo i da ja podržim rad ovakve kompanije. Kraj 90-ih, početak 2000-tih godina je bio zaista ovdje složen, ali ja čestitam vlasniku što nije odustao i njegovim saradnicima što nisu odustali u teškim izazovima koji su svakako bili pred njima. I danas bilježimo iza sebe jedan uspjeh koji nesumnjivo pripada njima, mada evo, ja sam radostan što sam predsjednik Republike gdje postoje ovakvi primjeri", istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Svaka investicija koja ide u Srpsku znak je povjerenja prema njenim ljudima i kapacetima, poručuju iz ambasade Slovačke u BiH. Na "Celeksijadu" je stigao i ambasador. 

"To nam je baš bitno, da je danas prisutan predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na našem prazniku, jer se to smatra kao još jedna potvrda te čvrste podrške koju mi osjećamo od 2001. godine kada je i donijeta strategijska odluka", istakao je Martin Kačo, ambasador Slovačke u BiH.

Iz "Celeksa" danas poručuju da je SHP grupacija, unutar koje posluju, vodeći proizvođač higijenskog papira na prostoru jugoistočne Evrope. Svojim proizvodima snadbijevaju tržište bivše Jugoslavije.