Alen Šeranić

Čeka se upotrebna dozvola za useljenje studenata u paviljon dva

  • 02.11.2018. 14:19

Ministar nauke i tehnologije Alen Šeranić, koji obavlja i funkciju ministra prosvjete i kulture Republike Srpske, rekao je danas da je završena obnova paviljona dva Studentskog centra "Nikola Tesla" i da se za useljenje studenata čeka još samo upotrebna dozvola od grada Banjaluka.

Šeranić je, nakon posjete paviljonima jedan i dva Studentskog centra, rekao da je cilj što prije dobiti upotrebnu dozvolu. 

"Vidjećemo koju je još dokumentaciju neophodno dostaviti gradu Banjaluka, koji će vrlo brzo izdati upotrebnu dozvolu", izjavio je Šeranić novinarima. 

Odgovarajući na pitanje novinara da li vjeruje da će ostati u novoj vladi Srpske s obzirom na to da će mandatar biti Radovan Višković iz SNSD-a, Šeranić je rekao da nastoji da radi svoj poosao, a da će mandatar odlučiti o sastavu vlade. 

"S obzirom na to da vodim dva ministarstva, teško je da čovjek stigne razmišljati šta će biti u budućnosti", naveo je Šeranić. 

Vršilac dužnosti direktora Studentskog centra "Nikola Tesla" Dragoslav Topić rekao je novinarima da se za useljenje oko 350 studenata u paviljon dva čeka upotrebna dozvola, navodeći da nedostaje još dokumentacija za protivpožarnu zaštitu. 

Topić je dodao da bi radovi na prvom paviljonu trebalo da budu završeni krajem novembra. 

Predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" Ljubiša Karlica uvjeren je da će što prije biti riješen tehnički problem i omogućeno useljenje studenata u drugi paviljon. 

Karlica je rekao da mu se 88 novoupisanih studenata žalilo na ovu situaciju zbog toga što moraju plaćati privatni smještaj, te da planiraju podnijeti zahtjev resornom ministarstvu za nadoknadu. 

Vlada Republike Srpske obezbijedila je više od 3,3 miliona KM za obnovu paviljona jedan i dva, oštećenih u olujnom navremenu krajem prošle godine. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)