Skup oldtajmera

"Bube" okupirale Bijeljinu

  • 18.08.2018. 20:33

U Bijeljini je održana "Bubijada" - ponosni vlasnici iz svih dijelova bivše Jugoslavije pokazali su šezdesetak oldtajmera, a tu su bile i popularne "buba" iz Poljske, Mađarske i Austrije.

Organizator manifestacije je Oldtajmer klub "Bijeljina", a "bube" raznih vrsta, veličina, boja i opreme bile su izložene ispred Tržnog centra "Mihajlović". 

Nakon toga "bube" su "prošetale" ulicama Bijeljine. 

Vlasnici ovih popularnih automobila u glas kažu da je ovo skup "sport", ali da ne žale nijednu paru koju ulože u svog ljubimca. 

Jovan Jovanović došao je iz Beograda i kaže da je ovdje treću godinu. NJegov ljubimac je "buba" - "folksvagen" iz 1966. godine. 

Vinko Sternad iz Slovenije iz Ptuja rekao je da sa svojim ljubimcem ide na ovakva okupljanja, te da mu je veoma lijepo u Bijeljini. 

Većina njih dolazi svake godine u Bijeljinu , ali sa svojim "bubama" odlaze i u druge gradove i zemlje gdje se održavaju "bubijade". 

Na bijeljinsku "Bubijadu" stigli su i neki stariji primjerci kola koja ne pripadaju "bubma", a među njima i "oldtajmer" iz Šapca. 

Dvodnevno druženje vlasnika "buba" organizovano je u kampu Banje Dvorovi. 

Oldtajmer klub "Bijeljina" osnovan je 2012. godine i okuplja četrdesetak ljubitelja veterana. Ovo je treća "Bubijada" koju su organizovali, a ovakve skupove, kako kažu članovi ovog kluba, odlikuje dobra druženje i pozitivna energija.