Upravni odbor

Brucoši oslobođeni plaćanja stanarine za dva mjeseca

  • 23.11.2018. 11:32

Upravni odbor banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" donio je danas odluku da brucoše Univerziteta u Banjaluci koji su smješteni u paviljon dva ovog centra oslobode plaćanja stanarine za decembar ove i januar sljedeće godine.

Direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" Dragoslav Topić rekao je da je odluka donesena na zahtjev Skupštine studenata ovog centra. 

"Zahtjev Skupštine studenata bio je da studenti budu oslobođeni plaćanja stanarine za period za koji se kasnilo sa useljenjem", rekao je Topić novinarima. 

Topić je dodao da, prema informacijama koje je dobio od izvođača radova, renoviranje paviljona jedan odvija se predviđenom dinamikom, a rok za završetak je kraj ove godine. 

On je naveo da su cijene smještaja i ishrane za studente ostale na prošlogodišnjem nivou. 

"Cijena smještaja u paviljonu dva je 25 KM za dvokrevetnu i 20 KM za trokrevetnu sobu, dok tri obroka u studenstskoj menzi koštaju tri KM", rekao je Topić. 

Prema njegovim riječima, nakon vremenskih nepogoda u kojima su oštećeni objekti Studentskog centra, Vlada Republike Srpske je za njihovo renoviranje izdvojila više od 3,3 miliona KM, dok je ustanova iz vlastitih sredstava uložila oko 600.000 KM za njihovu sanaciju. 

Potpredsjednik Unije studenata Srpske Savan Vujin izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom o oslobađanju plaćanja stanarine studenata za dva mjeseca, te dodao da će Unija nastojati da pronađe način za oslobađanje od plaćanja za još nekoliko mjeseci. 

"Kada je riječ o okupljanjima studenata i njihovim protestima, oni se vode nekim stvarima koje nisu konkretizovane. Jer, prije sastanka ni mi nismo znali za aneks ugovora kojim je produžen rok za završetak radova na paviljonima jedan i dva do kraja godine", rekao je Vujin.

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)