15 socijalno ugroženih porodica

Božićni pokloni za najugroženije porodice u Velikom Blaškom

  • 05.01.2019. 19:33

Uoči Božića, za 15 socijalno ugroženih porodica iz Velikog Blaškog i Šušnjara, stigli su pokloni iz parohije. Stanimir Kasapović, samohrani otac koji živi sa četvoro djece, kaže da će mu itekako dobro doći. Ne radi jer se brine o nepokretnom sinu a njih petoro živi od plate najstarijeg sina i socijalne pomoći.

"Znači dosta. I na primjer kad humani ljudi dođu pa te posjete, makar ništa ne donijeli, to znači mnogo. Da vidim da nisam sam", kaže Stanimir Kasapović, iz Velike Blaške.

Presrećan je i Zoran Zarić iz Šušnjara. On i troje male djece preživljavaju uz pomoć socijalne pomoći i alimentacije. Kaže da je iznenađen poklonima.

"Mnogo će značiti. S obzirom da sam nažalost morao da napustim posao jer su mala djeca, supruga je otišla, razvedeni smo. Ali sigurno da će značiti, puno će značiti", kaže Zoran Zarić iz Šušnjara.

Osim paketa, ove godine, porodice su dobile i božićne pečenice od lokalnog biznismena Dragana Savića. Valja učiniti dobro djelo, naročito tokom praznika, poručuje Savić.

"Ako Bog da, dok ja budem živ, ja i moja familija - ako budem ja mogao uraditi, ovo će biti svake godine. Ako ne budem ja mogao, onda ću ja to prepustiti nekom od mojih prijatelja", kaže Dragan Savić.

Narod dobrovoljnim prilozima pomaže crkvu, pa je red da mi od tog novca pomognemo onima kojima je najteže, naročito uoči Božića - poručuje lokalni paroh.

"U paketima se nalaze osnovne namirnice za život - brašno, so, šećer, ulje, higijena, osnovne potrebe za život koje su dovoljne za jedan mjesec, možda i dva, života", Miroljub Stanković iz parohije Veliko Blaško - Šušnjari.

Božićna akcija pomoći najugroženijim u tom dijelu Laktaša organizuje se već šestu godinu.

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм